Tarra-Tac

Oy Tarra-Tac Ab on vuonna 1993 perustettu tarrapaino jonka päätuotteina ovat erilaiset tarrat, etiketit ja konekilvet. Mutta toki löydät valikoimastamme myös perinteiset paperiset painotuotteet.

Olemme erikoistuneet palvelemaan lähinnä teollisuuden tarpeita, mutta asiakkaina on kaikkea suutarista pörssiyhtiöön. Tuotteita ja merkintäratkaisuja löytyy laidasta laitaan, aivan kuten niitä asiakkaitakin. Yksi haluaa kemikaaleja kestäviä teollisuustarroja, toinen varmasti paikallaan pysyviä laitetarroja, ja jotkut sellaisia joiden jälleen irrottaminen on vaivatonta. Toiset joutuvat kiinnittämään merkintäetikettinsä paukkupakkasessa. Vastaavasti jotkut taas toivovat, että kojetarrat kestävät saunassakin. Pitkä ja laaja kokemuksemme antaakin hyvän pohjan tarramateriaalien valinnoissa. Hankalimmissa tapauksissa testaamme täydessä skaalassa: lopullisella painotekniikalla useampaan eri tarrakalvoon ja asiakkaan lopulliseen käyttökohteeseen kiinnittäen. Sillä toisinaan se on ainoa tapa varmistua tarrojen toimivuudesta ennen isomman tilauksen valmistamista.

Teemme tarrapainossa etikettejä myös elintarvikkeisiin, kemikaaliastioihin ja rakennusmateriaaleihin. Rullissa tai arkeilla. Valmistamme tarrat käyttökohteen mukaan eri tekniikoita käyttäen: UV-offsetilla, digipainatuksella, liuotinväritulostimella tai seripainatuksella/silkkipainatuksella.

Eri jälkikäsittelyillä (laminointi, stanssaus, muotoonleikkaus yms.) saadaan tarra massasta erottuvaksi ja hankaliinkin muotoihin hyvin asettuvaksi.

Yhdessä olemme näinä vuosina ratkaisseet monta ongelmaa – tietotaidoksi sitä kai tavataan kutsua. Mottomme onkin ”Tavalla tai toisella!”.

Suurimpana saavutuksenamme pidämme erittäin pitkiä ja onnistuneita asiakassuhteitamme. Sekä sitä yhtä tarraa maata kiertävällä radalla.

Käytämme tarrapainossamme muun muassa seuraavien tarramateriaalivalmistajien tuotteita:

  • 3M
  • JAC
  • UPM Raflatac
  • Avery Dennison

————————————–

Muutamia esimerkkejä tarrapainomme tuotannosta (tarkempia materiaalikuvauksia ja esimerkkikuvia alasivuilla)

Teemme tarrapainossamme merkintätarroja laidasta laitaan:

Huoltotarra / tarkastustarra: Huollon tai tarkastuksen ajankohdan merkitsemiseksi, eli tarraan merkitään manuaalisesti milloin laitteen huolto/tarkastus on suoritettu. Sekä milloin on seuraavan huollon/tarkastuksen aika.

Vinyylitarra: Vinyylitarra on muovitarra jonka paras puoli on pitkä säänkestävyys, mitä vielä voi pidentää auringon uv-säteilyltä suojaavalla kirkkaalla pintalaminaatilla.

Tarrat koneisiin, kojeisiin ja laitteisiin: Tarran avulla kerrotaan käyttäjälle laitteen teknisistä ominaisuuksista.

Ohjetarra / varoitustarra: Tarran symbooleilla ja tekstillä kerrotaan laitteiden oikeasta ja turvallisesta käytöstä.

Vuositarra / päiväystarra / tarkastustarra: tarraan merkitään tarkastusajankohdan kuukausi.

Työkalutarra / vuokrakaluston tarra: yrityksen laitteiden, työkalujen ja koneiden merkitsemiseen tiukasti paikoillaan pysyvä tarra

ADR/VAK-tarra: vaarallisten aineiden kuljetuksen merkintään tarkoitetut tarrat

GHS-tarra: CLP-asetuksen mukaiset kemikaalien varoitusmerkit

Sarjanumeroitu tarra: Teknisten ominaisuuksien lisäksi tarran tietoihin voidaan painaa vaihtuvaa dataa, kuten esimerkiksi laitteen sarjanumero tai viivakoodi.

Kiinteistötarra: Ikkunaan tai ulko-oveen kiinnitettävä ohjetarra miten toimia esimerkiksi jos avaimet ovat hukkuneet.

Rullatarrat: On käytettävyydeltään paras etenkin pitkin valmistuslinjaa tarraetikettejä kiinnittäessä.

Paperitarra: Soveltuu parhaiten kartonkisiin kierrätettäviin kääreisiin.

Metallitarra: Tarran kalvo on itsessään metallia, esimerkiksi alumiinia.

Staattinen tarra / liimaton etiketti: Pysyy kiinnityspinnassa ilman liimaa, staattisen varauksen ansiosta.

Turvatarra: Tarraa on mahdotonta irrottaa ilman, että sen pystyy jälkikäteen helposti toteamaan.

Tarratulostus: Tulostamme tarrat asiakkaan valitsemalle (kirkas, valkoinen tai värjätty) materiaalille, laajasta tulostustarrojen materiaalivalikoimastamme.

Muut etiketit ja painotuotteet: kysele lisätietoja.